Influence of RFID Solutions in Supply Chain - Kot, Sebastian; Skowron-Grabowska, Beata (Wpływ technologii RFID w łańcuchach dostaw, 2008)
Łańcuch dostaw, w którym zastosowano technologię RFID, jest globalną siecią powiązań integrujących punktów dostawców, producentów i klientów, gdzie są tworzone, transportowane i dostarczane produkty z chipami w technologii RFID produkowane z surowców i półfabrykatów dla różnych punktów odbioru z różnych punktów dostaw. Technologia RFID pomaga w rozwiązaniu wielu problemów związanych ze współpracą pomiędzy dwoma lub kilkoma łańcuchami dostaw. Wprowadzenie technologii RFID do łańcuchów dostaw jest ściśle powiązane z zarządzaniem projektami.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 11, s. 328-337