Intrinsic and extrinsic determinants of the aggregation process of amyloid proteins - Szulc, Natalia (Wewnętrzne i zewnętrzne uwarunkowania procesu agregacji białek, 2023)
Badania te mają istotne znaczenie dla rozwoju metod bioinformatycznych, których celem jest przewidywanie skłonności amyloidów do agregacji.
Keywords: agregacja; amyloidy; klasyfikacja; czynniki zewnętrzne; czynniki wewnętrzne