Dynamika zmian rdzenia kręgowego w obrazowaniu tensora dyfuzji (DTI) na modelu zwierzęcym - Owsińska-Szmidt Karolina (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2023)
Nadrzędnym celem pracy była ocena mikrostruktury rdzenia kręgowego przy użyciu techniki tensora dyfuzji na dwóch modelach zwierzęcych – modelu świni oraz modelu psa.
Keywords: technika tensora dyfuzji; obrazowanie rezonansem magnetycznym; rdzeń kręgowy; modele zwierzęce; świnia; proces wzrostu; pies; ekstruzja krążka międzykręgowego