Ocena dostępności do terenów zieleni publicznej - Lipsa Joanna (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2023)
Celem pracy doktorskiej jest próba opracowania wytycznych do oceny dostępności terenów zieleni publicznej dla mieszkańców miast oraz określenie zasad sformułowania rekomendacji na potrzeby polityki lokalnej w zakresie planowania i kształtowania terenów zieleni, dążących do poprawy jakości życia w miastach w zakresie dostępu do obszarów publicznych porośniętych roślinnością.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: publiczne tereny zieleni; dostępność; zabudowa wielorodzinna; planowanie przestrzenne; partycypacja społeczna