Identyfikacja układu receptorów endokannabinoidowych w skórze i mózgu koni - Rykała Marta (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2023)
Celem pracy było scharakteryzowanie rozmieszczenia i ekspresji komórkowej CBR w skórze koni w warunkach fizjologicznych.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: układ endokannabinoidowy; receptory kannabinoidowe; receptorkannabinoidowy typu 1; receptor kannabinoidowy typu 2; koń; skóra; mózg