Badania nad doskonaleniem technologii uprawy pomidora polowego (Lycopersicon esculentum Mill.) - Bykowy Joanna (Research on the improvement of field tomato cultivation technology (Lycopersicon esculentum Mill.), 2023)
W latach 2014-2017 przeprowadzono dwie serie doświadczeń polowych na temat uprawy pomidora na ściółkach syntetycznych oraz organicznych.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: ściółka syntetyczna; ściółka organiczna; pomidor; wartość biologiczna; plon