Praktyki ubezpieczeniowe małych i średnich przedsiębiorstw w województwie pomorskim - Mikulska, Aniela (Small and Medium Enterprises Insurance Practices in Pomorskie Voivodship, 2009)
Artykuł jest prezentacją wyników badań własnych autorki, przeprowadzonych na grupie MŚP w województwie pomorskim. Celem prezentacji było zwrócenie uwagi na praktyki ubezpieczeniowe przedsiębiorców, a właściwie ich śladowy wymiar, czego konsekwencją jest wzrost ryzyka prowadzonych przedsięwzięć. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 618-625