Relacje z pracownikami jako podstawowy czynnik budujący reputację w MŚP - Głuszek, Ewa (Relationship with Employees as a Basic Factor Creating the Good Name of Small and Medium Enterprises, 2009)
Przeanalizowano zestaw czynników, które budują reputację firmy w otoczeniu i wskazano te z nich, które są dostępne dla sektora małych i średnich przedsiębiorstw. W pierwszej kolejności przedstawiono relację między pojęciami wizerunku i reputacji przedsiębiorstwa, a następnie wymieniono czynniki kształtujące reputację przedsiębiorstwa według różnych autorów. W zakończeniu podkreślono relacje z pracownikami, jako podstawowy czynniki budujący reputację dla tego rodzaju firm. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 585-594