Bariery rozwoju jednostki w organizacji ulegającej zmianie - Bartkowiak, Grażyna (Obstacles Limiting Individual Creativity and Development in an Organization, 2009)
W pierwszej, teoretycznej części opracowania zaprezentowano organizacyjne i jednostkowe determinanty kreatywności pracowników w zmieniających się organizacjach. Druga empiryczna część, to relacja z badań własnych przeprowadzonych w 18 przedsiębiorstwach, w których w okresie ostatnich trzech lat miały miejsce istotne zmiany. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 572-579