Logistyka wiedzy niejawnej. Podstawowe problemy - Perechuda, Kazimierz; Idzikowski, Wojciech (Logistics of Tacit Knowledge : the Main Problems, 2009)
Autor przedstawił konceptualne założenia logistyki wiedzy niejawnej. Jego zdaniem, budując model zarządzania wiedzą niejawną w sieci logistycznej, należy prognozować zapotrzebowanie na wirtualne elementy łańcucha wartości zorientowanego na klienta. Tworząc natomiast logistyczny model zarządzania wiedzą niejawną w organizacji sieciowej, należy zapewnić permanentną dyfuzję wiedzy w organizacji przez monitorowanie łańcucha wartości firmy integratora oraz współpracę z agentami i konsumentami wiedzy. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 493-501