Outsourcing a koncentracja na kluczowych obszarach działalności firm sektora MŚP - Matejun, Marek (Outsourcing versus Concentration on the Key Areas of SMEs, 2009)
Jako cel artykułu wyznaczono przedstawienie możliwości koncentracji na podstawowej działalności i wzmacnianiu kluczowych kompetencji podmiotów gospodarczych, dzięki zastosowaniu koncepcji outsourcingu. Obok tego przeanalizowano, jak w praktyce gospodarczej wykorzystanie metody obsługi zewnętrznej w sferze rachunkowości i doradztwa podatkowego może wzmacniać kluczowe obszary działalności małych i średnich przedsiębiorstw. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 484-492