Próba oceny zakresu zastosowania oraz skuteczności metod zarządzania w małych i średnich przedsiębiorstwach - Flieger, Michał (The Trial of Evaluation of the Implementation and Effectiveness of Management Methods in Small- and Medium-Sized Companies, 2009)
Celem opracowania była diagnoza poziomu znajomości i umiejętności stosowania klasycznych metod zarządzania (instrumenty, metody) w sektorze małych i średnich przedsiębiorstw (MŚP). W tym celu przytoczono wyniki badań ankietowych przeprowadzonych w 9 MŚP z terenu Wielkopolski. Wywiady zostały przeprowadzone z osobami zarządzającymi badanymi jednostkami przez osoby posiadające wiedzę szczegółową z danego obszaru, co pozwoliło na bieżącą weryfikację otrzymanych danych. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 408-418