Procesy społeczne w organizacji wirtualnej na podstawie przypadky firmy "Alfa" - Żukowska, Joanna (Social Processes in Virtual Organization - "Alfa " Case Study, 2009)
Autorka rozpoczęła od bliższego przyjrzenia się procesom społecznym, by w dalszej kolejności pokazać ich funkcjonowanie w organizacji wirtualnej. Na potrzeby badania przeprowadziła pogłębione wywiady oraz analizę konkretnego przedsiębiorstwa. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 370-376