Techniki wspierające zmiany w sektorze małych i średnich przedsiębiorstw - Stosik, Aneta (Supporting Methods of Transformations in Small and Medium Businesses, 2009)
W artykule przeanalizowano wybranych metody wspierania przemian w zarządzaniu pracownikami małych i średnich przedsiębiorstw. Zdaniem autorki, proponowane techniki doskonale nadają się do zastosowania w procesie planowania i wdrażania zmian oraz kontrolowania efektów. Autorka wymieniła wśród nich zindywidualizowane szkolenia pracownicze, tablice kwalifikacyjne (diagnozowanie i prognozowanie kompetencji pracowników wybranych obszarach) oraz zarządzanie pomysłami. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 357-363