Due diligence zarządzania talentami w procesie fuzji i przejęć przedsiębiorstw - Kopeć, Jacek (Talent Management Due Diligence in Mergers and Acquisitions, 2009)
W pierwszej części artykułu skoncentrowano się na przedstawieniu przesłanek, istoty i celu dokonywania fuzji i przejęć przedsiębiorstw. W kolejnej części artykułu zaprezentowano analizę przedtransakcyjną (due diligence) jako jeden z czynników mogących wpłynąć na sukces fuzji i przejęć. W ostatniej części przedstawiono istotę i zakres przeprowadzania due deligence zarządzania talentami. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 287-295