Małe przedsiębiorstwo a zjawisko kryzysu organizacji - Zabłocka-Kluczka, Anna (Small Enterprise and Crisis in an Organization, 2009)
Celem artykułu było przedyskutowanie, w jaki sposób charakterystyki małych przedsiębiorstw kształtują odporność/podatność tychże organizacji na kryzys, a także ich potencjał w zakresie wczesnego wykrywania, unikania i przezwyciężania kryzysów. Artykuł rozpoczyna zatem wskazanie cech charakterystycznych małego przedsiębiorstwa. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 234-244