Kształtowanie przedsiębiorczego rozwoju w małej i w średniej firmie - Bratnicki, Mariusz; Kulikowska, Monika (Shaping of SMEs Entrepreneurial Development, 2009)
W dokumencie przeanalizowano rozwój, który jest jednym z podstawowych koncepcji organizacyjnej przedsiębiorczości. Osiągnięcie ponadprzeciętnego tempa wzrostu przez przedsiębiorstwo wymaga wykorzystania zasobów w sposób bardziej przedsiębiorczy. W czasie podejmowania kolejnych przedsięwzięć, występują zmiany organizacyjne, co powoduje wiele problemów. W pracy przedstawiono zagadnienia związane z rozwojem przedsiębiorczości i wejściem w nowe dziedziny działalności, a też propozycje dotyczące przyszłości teoretycznych i empirycznych badań zarządzania obustronnego.(fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 127-132