Sukcesja w przedsiębiorstwach rodzinnych sektora MŚP - Staś, Lena (Succession in Small and Medium Enterprises (SMEs), 2009)
Celem artykułu było poszukiwanie wewnętrznych czynników oporów wobec sukcesji w małych i średnich przedsiębiorstw (MŚP). Przedstawiono refleksje na temat zmiany pokoleniowej na najwyższym szczeblu zarządzania związanej z sukcesją w przedsiębiorstwie rodzinnym (jako formy powszechnie reprezentowanej w sektorze MŚP). (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 86-91