Rozszerzanie granic małych i średnich przedsiębiorstw - Cyfert, Szymon (Boundaries Expanding of Small Enterprises, 2009)
Celem artykułu było omówienie idei rozszerzenia granic małych przedsiębiorstw. Artykuł zaczyna się od opisu założenia granic przedsiębiorstwa. Pozwoliło to na analizę idei rozwoju małych przedsiębiorstw w kontekście dążenia do równowagi między rozszerzeniem granic i zapewnieniem (utrzymaniem) podstawowych kompetencji. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 34-38