Zastosowanie lecytyny sojowej w żywieniu krów w okresie okołoporodowym a stan ich zdrowia, jakość siary i poziom odporności cieląt - Wojtas-Turalska Edyta (Application of soy lecithin in cow nutrition in the perinatal period on the State of their health, colostrum ąuality and the level of immunity in calves, 2023)
Celem przeprowadzonych badań było określenie wpływu dodatku lecytyny sojowej w żywieniu krów mlecznych w okresie okołoporodowym, na stan ich zdrowia, jakość siary oraz poziom odporności cieląt.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: krowy; żywienie; lecytyna sojowa; siara; cielęta; odporność bierna