Analiza przyrostów i wybranych zachowań gekona orzęsionego (Correlophus ciliatus, Guichenot 1866) oraz porównanie dlugości telomerów poszczególnych części jego ogona - Pacoń Jakub (Analysis of growth and selected behaviors of the crested gecko (Correlophus ciliatus, Guichenot 1866) and comparison of relative telomere lengths of different parts of its tail, 2023)
W badaniach przeanalizowano względne miesięczne przyrosty masy ciała 20 osobników gekona orzęsionego w grupach zależnych od płci, odcienia, posiadania ogona oraz masy ciała w pierwszym pomiarze.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: Correlophus ciliatus; gekon orzęsiony; przyrosty; zachowanie się; reakcje; telomery