Czynniki techniczno-eksploatacyjne warunkujące bezpieczne użytkowanie ciągników rolniczych - Gil Łukasz (Technical and operational factors influenced the safe use of agricultural vehicles, 2023)
W pracy przedstawiono wynik badań siły przyczepności, współczynnika przyczepności oraz przemieszczeń poziomych na przykładzie nienapędzanego koła pojazdu rolniczego (przyczepy).
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: przyczepność; hamowanie; podłoże nieodkształcalne; bezpieczeństwo