Problemy racjonalizacji zużycia energii w regionach Polski - Maśloch, Grzegorz (The Problems of the Rationalization of the Energy Consumption in Polish Regions, 2009)
Głównym celem pracy jest zaprezentowanie możliwości racjonalniejszego wykorzystania energii w polskich regionach. Szczególną uwagę zwrócono także na czynniki determinujące zróżnicowanie zużycia energii w poszczególnych województwach oraz na działania, które mogą być podejmowane w celu zwiększenia efektywności wykorzystania energii. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 46, s. 505-513