Zróżnicowanie regionalnych wahań koniunktury gospodarczej w województwach Polski - Welc, Jacek (The Differences in Regional Business Cycles between Polish Voivodships, 2009)
W niniejszym artykule dokonano oceny stopnia zróżnicowania wahań koniunktury gospodarczej (mierzonej dynamiką zatrudnienia oraz produkcji przemysłowej) w poszczególnych województwach Polski w latach 1999-2006. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 46, s. 497-504