Analiza i ocena zróżnicowania poziomu rozwoju polskich regionów w latach 2000-2006 w świetle polityki spójności - Prusek, Andrzej; Kudełko, Joanna (The Analysis and Evaluation of Regional Differentiation in Poland between 2000 and 2006 in the Context of Cohesion Policy, 2009)
Przedstawiono główne cele europejskiej polityki spójności. Zanalizowano zróżnicowanie poziomu rozwoju polskich regionów w latach 2000-2006. Omówiono wykorzystanie środków polityki spójności w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego (ZPORR) w latach 2004-2006 oraz przedstawiono prognozy finansowania polityki spójności na lata 2007-2013. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 46, s. 459-469