Program rewitalizacji jako narzędzie lokalnej gospodarki w procesie odnowy warszawskiej Pragi - Bartoszewicz, Danuta (Revitalization Programme as an Instrument of Local Management in the Process of Urban Regeneration, 2009)
Na przykładzie warszawskiej Pragi przedstawiono program rewitalizacji. Omówiono proces przebudowy ulicy Ząbkowskiej oraz Pragi Północ. Zwrócono uwagę na wzrost aktywności mieszkańców, którzy coraz częściej angażują się w tego typu działania inicjowane przez władze dzielnicy i społeczne stowarzyszenia. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 46, s. 425-437