Rekrutacja do szkół ponadgimnazjalnych, marketing oświatowy a zrównoważony rozwój powiatów - Jeżowski, Antoni; Pastor, Ewa (Recruitment to Above-Gymnasium Schools, Educational Marketing and Balanced Development of Poviats, 2009)
Omówiono wyniki egzaminów gimnazjalnych z 2007 r., z uwzględnieniem podziału na uczniów mieszkających na wsi i w mieście, z powiatów na pograniczu województw dolnośląskiego, lubuskiego i wielkopolskiego. Wyjaśniono pojęcie marketingu oraz scharakteryzowano marketing usług. Zwrócono uwagę na działania marketingowe na rynku usług edukacyjnych, których celem jest zachęcanie uczniów do wyboru tej a nie innej szkoły. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 46, s. 382-395