Efektywność wybranych usług publicznych na przykładzie powiatów dolnośląskich - Kachniarz, Marian (Efficiency of Chosen Public Services on the Example of Lower Silesian Poviats, 2009)
Celem omówionych w artykule badań jest ukazanie stopnia zróżnicowania efektywności usług publicznych. Do badań wybrano dwie kategorie usług administracyjnych (komunikację i geodezję) oraz jedną kategorię usług społecznych (oświatę). Badania przeprowadzono w trzech sąsiadujących ze sobą powiatach dolnośląskich (świdnickim, wałbrzyskim i kamiennogórskim), uwzględniając przedział czasowy 2005-2007. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 46, s. 254-262