Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego jako źródło finansowania inwestycji gminnych - Kalisiak-Mędelska, Magdalena; Mędelski, Krzysztof (European Regional Development Fund - Source of Financing Local Investments, 2009)
Przedstawiono podstawowe informacje dotyczące celów polityki spójności Unii Europejskiej (UE) na lata 2007-2013. Szczególną uwagę zwrócono na jeden z funduszy UE - Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego. Omówiono wybrane zagadnienia dotyczące pozyskiwania środków finansowych z UE. Szczególną uwagę zwrócono na przygotowanie wniosków o dotację i projektów inwestycyjnych oraz na studium ich wykonalności. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 46, s. 241-253