Czynniki lokalizacyjne stymulujące przedsiębiorczość a wielkość i ranga miasta - Chudak, Mariusz (Location Factors Stimulating Entrepreneurship versus City Size and Rank, 2009)
Celem artykułu jest próba określenia, przy zastosowaniu skali jakościowej, hipotetycznego znaczenia głównych determinant lokalizacji jednostek gospodarczych w zależności od liczby ludności i pozycji administracyjnej miasta. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 46, s. 213-221