Modele pobudzania przedsiębiorczości na poziomie lokalnym - Filipiak, Beata; Kogut-Jaworska, Magdalena (Models of Business Incentives at Local Levels, 2009)
Celem artykułu jest wskazanie na znaczenie interwencji w polityce władz samorządowych oraz zaprezentowanie strategii pobudzania przedsiębiorczości przez samorząd lokalny. Autorzy prowadzą rozważania w oparciu o badania empiryczne przeprowadzone w gminach województwa zachodniopomorskiego. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 46, s. 193-203