Przesłanki kreowania innowacji w turystyce na szczeblu regionu - Januszewska, Małgorzata (Regional Premises for Creating Innovation in Tourism, 2009)
Celem artykułu jest próba identyfikacji typów innowacji turystycznych i regionalnych uwarunkowań decydujących o rozprzestrzenianiu innowacji oraz charakterystyka wybranych czynników determinujących innowacyjności. Artykuł jest wynikiem studiów literaturowych i obserwacji własnych. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 46, s. 158-166