Foresight wiodących technologii województwa świętokrzyskiego w świetle jego struktury gospodarczej i poziomu innowacyjności - Kot, Janusz (Economic Structure of Świętokrzyskie Region and Its Innovation in Terms of Foresight of Leading Technologies, 2009)
Celem artykułu jest przedstawienie ogólnych założeń metodologii i efektów realizacji projektu w postaci listy wiodących technologii wspierających rozwój gospodarczy województwa świętokrzyskiego. Zostały one przedstawione na tle struktury gałęziowo-branżowej regionu, zaprezentowanej pod kątem innowacyjności i konkurencyjności przedsiębiorstw działających w regionie. Zamierzeniem autora była ocena spójności rezultatów projektu z sytuacją gospodarczą i uwarunkowaniami regionu w zakresie rozwoju gospodarczego i podnoszenia poziomu innowacyjności i konkurencyjności. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 46, s. 137-146