Ocena zależności między innowacyjnością typu INPUT oraz OUTPUT w wymiarze regionalnym - Markowska, Małgorzata (Evaluation of Interdependences between Input and Output Innovation Types in Regional Dimension, 2009)
Celem artykułu jest ocena zależności zachodzących między poziomem innowacyjności INPUT i innowacyjności OUTPUT w europejskiej przestrzeni regionalnej, na szczeblach regionów NUTS-2. Warto bowiem spojrzeć - wykorzystując metody klasyfikacji ze statystykami pozycyjnymi oraz współczynnik skojarzenia Yule'a - w jakich relacjach pozostają wobec siebie wzajemnie kategoria innowacyjności w opisie INPUT oraz OUTPUT w wymiarze regionalnym. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 46, s. 105-118