Mikrobiologiczna produkcja biologicznie aktywnych związków z odpadów rolno-spożywczych - Ciurko, Dominika (Microbial production of biologically active compounds from agri-food wastes, 2023)
W ramach przedstawionej rozprawy doktorskiej prowadzono mikrobiologiczną konwersję BSG oraz makuchów słonecznikowych i rzepakowych w biologicznie aktywne związki
Keywords: gospodarka odpadami; młóto browarne; makuch słonecznikowy; makuch rzepakowy; proteoliza; związki bioaktywne; aktywność przeciwutleniająca; analiza bioinformatyczna