Orientacja na potrzeby proekologicznego konsumenta - Zaremba-Warnke, Sabina (Orientation for ecological consumer’s needs, 2011)
W artykule scharakteryzowano stosunkowo nową grupę potrzeb związanych z czystym środowiskiem. Przeanalizowano także rolę potrzeb czystego środowiska w funkcjonowaniu współczesnego przedsiębiorstwa ze szczególnym uwzględnieniem charakterystyki tzw. proekologicznego konsumenta. Przedstawiono również potrzeby proekologicznych konsumentów oraz wskazano sposoby ich zaspokajnia przez przedsiębiorstwo.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 151, s. 741-754
Keywords: potrzeby proekologicznego konsumenta; produkt proekologiczny; przedsiębiorstwo proekologiczne