Zastosowanie metody IPA w badaniu jakości usług edukacyjnych szkoły wyższej - Kusterka-Jefmańska, Marta; Jefmański, Bartłomiej (An application of importance-performance analysis in high school educational services quality research, 2011)
Metoda IPA jest jedną z bardziej znanych i prostych w zastosowaniu metod wykorzystywanych w badaniach jakości usług. Efektem zastosowania tej metody jest tzw. dwuwymiarowa siatka, na której położenie poszczególnych atrybutów usługi wyznacza kierunki działania organizacji w kontekście doskonalenia jakości. Celem niniejszego opracowania jest przedstawienie możliwości wykorzystania metody IPA w ocenie jakości usług edukacyjnych na przykładzie jednego z Wydziałów Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 151, s. 383-401
Keywords: metoda IPA; badanie jakości; usługi edukacyjne