Kwalitologia konsumencka - Kolman, Romuald (The qualitology of consumers, 2011)
W opracowaniu zamieszczono elementy nowej dziedziny wiedzy przeznaczonej dla konsumentów, jaką stanowią fragmenty kwalitologii. Zamieszczone testy stanowią pomoc dla konsumentów w realizacji właściwego postępowania.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 151, s. 358-369
Keywords: kwalitologia; konsument; jakość; handel