Możliwości wykorzystania wiedzy o nabywcy w doskonaleniu procesów w łańcuchu dostaw na przykładzie sektora farmaceutycznego - Kobyłko, Grzegorz (Possibilities of using knowledge about a purchaser in improving the processes in the chain of supply on the basis of pharmaceutical sector, 2011)
W ostatnich latach rynek dystrybucji leków w Polsce podlegał radykalnym przeobrażeniom, szczególne znaczenie miały procesy konsolidacji, które wynikały ze zmiany warunków konkurowania. W opracowaniu zwraca się uwagę, iż wymogiem konkurowania jest ciągłe doskonalenie łańcucha dostaw. Punktem wyjścia dla tych procesów jest zdefiniowanie wartości konsumenckiej. Autor przedstawił własne wyniki badań przeprowadzonych w polskich aptekach.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 151, s. 334-343
Keywords: łańcuch dostaw; zarządzanie wiedzą; sektor farmaceutyczny