Możliwości wykorzystania modeli doskonałości w systemach zarządzania jakością wyższych uczelni - Grudowski, Piotr (The role of the models of excellence in quality management systems of higher education institutions, 2011)
W opracowaniu przedstawiono koncepcję modelu rozwojowego systemu zarządzania jakością dla wyższych uczelni, uwzględniającego specyficzne uwarunkowania występujące w tych organizacjach i ich otoczeniu społeczno-prawnym. Szczególną uwagę zwrócono na możliwości wykorzystania samooceny na podstawie modelu CAF jako narzędzia wspierającego usystematyzowane doskonalenie projakościowego systemu zarządzania w szkole wyższej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 151, s. 249-260
Keywords: zarządzanie jakością; szkolnictwo wyższe; samoocena; doskonalenie