Wybrane mikro- i makroekonomiczne zjawiska gospodarcze a orientacja na klienta współczesnych przedsiębiorstw - Białowąs, Piotr (Selected Micro and Macro-Economic Phenomena and Customer Focus of Contemporary Enterprises", 2011)
Autor podjął się próby scharakteryzowania głównych zjawisk mikro- i makroekonomicznych z uwzględnieniem ich wpływu na zachowania organizacji. Zwrócił uwagę na czynniki stymulujące zmiany zachowań rynkowych przedsiębiorstw. Do czynników tych można zaliczyć rozwój system informatycznych, brak ograniczeń kapitałowych, wyeliminowanie ograniczeń technologicznych oraz kompetencyjnych. W artykule podjęto próbę określenia mapy relacji pomiędzy wybranymi zjawiskami gospodarczymi.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 151, s. 35-42
Keywords: zachowania organizacji; kompleksowe zarządzanie jakością; orientacja na klienta