Ocena oddziaływania wybranych opon rolniczych na podłoże z wykorzystaniem cyfrowej analizy obrazu 3D - Ptak Weronika (Evaluation of the impact of selected agricultural tires on the ground using digital 3D image analysis, 2023)
Głównym celem badań było wyznaczenie wpływu wybranych parametrów konstrukcyjnych i eksploatacyjnych opon rolniczych na deformację gleby identyfikowaną przy użyciu innowacyjnej techniki skanowania 3D oraz komputerowej analizy obrazu.
Keywords: deformacja opony; deformacja gleby; powierzchnia kontaktu opony z glebą; opony rolnicze; skanowanie 3D