Management auditu veřejné správy – přeshraniční inspirace - Kupec, Václav (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2023)
Jak se vyvíjí společnost, mění se veřejná správa a její procesy, které obsahují nová rizika ohrožující jednotlivé funkce správy. Ke snižování rizik lze aplikovat moderní přístupy auditu. Cílem následujícího textu je proto prezentace experimentálních výsledků vývoje nového modelu tzv. 3D auditu (data, digitalizace, diagnostika). K naplnění cíle bylo použito zejména metod literární rešerše a analýzy rizik, zjištění se následně syntetizovala a předkládají komplexní zpracování problematiky. 3D model auditu se zaměřuje na data, digitalizaci a diagnostiku jednotlivých procesů, což znamená, že jsou diagnostikována rizika z oblastí dat a digitalizace veřejné správy. Navržený model 3D auditu tak přispívá k inovativnímu managementu veřejné správy a jeho přístupy lze použít také v rámci přeshraničních inspirací střední Evropy.
Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2023, s. 303-325
Keywords: 3D; audit; management; riziko; veřejná správa; risk; public administration