Rynek i promocja innowacyjnych produktów turystycznych w województwie lubelskim - Mazurek-Kusiak, Anna (Market and promotion of innovative tourist products in Lublin Voivodeship, 2011)
W publikacji przedstawiono innowacyjne produkty turystyczne, które powstały w ostatniej dekadzie w województwie lubelskim. Do tych produktów można zaliczyć m.in. Wioskę Gotów w Masłomęczu, Krainę Rumianku w Hołownie, Słowiański Gród Choina-Horodyszcze w Wólce Bieleckiej, Zagrodę Guciów w Guciowie koło Zwierzyńca, Szlak Żelaza i Kowalskich Tradycji w Wojciechowie czy Muzeum Nietypowych Rowerów i Muzeum Pijaństwa w Gołębiu. Produkty te powstały głównie dzięki pasji i zaangażowaniu mieszkańców wsi, ich przedsiębiorczości oraz chęci wypromowania własnego miejsca zamieszkania jako regionu turystycznego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 157, s. 814-825
Keywords: produkt turystyczny; innowacje; marketing w turystyce