Analiza właściwości przeciwpasożytniczych i przeciwpierwotniakowych wybranych ekstraktów ziołowych - Iwiński Hubert (Analysis of the antiparasitic and antiprotozoal properties of selected herbal extracts, 2023)
W trakcie realizacji doktoratu wykonano szereg badań i prac wdrożeniowych, które ostatecznie doprowadziły do opracowania technologii wytwarzania oraz powstania trzech wyrobów 10gotowych (produkowanych w chwili obecnej przez firmę AdiFeed) o skutecznych właściwościach przeciwdrobnoustrojowych
Keywords: ekstrakty ziołowe; fitoncydy; właściwości przeciwpasożytnicze; przeciwpierwotniakowe; kokcydioza; olejki eteryczne