Modyfikacja składu chemicznego młóta browarnianego w celu poprawy aktywności antyoksydacyjnej oraz właściwości techno-funkcjonalnych - Naibaho Joncer (Modification of brewers’ spent grain chemical composition to improve their techno-functionality and antioxidant capabilities, 2023)
Celem niniejszej pracy była ocena wpływu obróbki termicznej i enzymatycznej ekstrakcji białek na skład chemiczny, funkcjonalność i właściwości przeciwutleniające BSG.
Keywords: waloryzacja; uboczne produkty rolno- przemysłowe; skład błonnika pokarmowego; obróbka termiczna