Ocena wybranych markerów stresu oksydacyjnego oraz stanu zapalnego u suk z nowotworem gruczołu mlekowego przed i po zabiegu mastektomi - Golach Paulina (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2023)
W pracy skupiono się na wpływie zaburzeń stanu równowagi oksydacyjno-redukcyjnej oraz powiązanego z nim procesu zapalnego na guzy gruczołu sutkowego u suk.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: stres oksydacyjny; nowotwór gruczołu sutkowego u suk; guz gruczołu mlekowego; stan zapalny; mastektomia