Wpływ zarządzania kapitałem w ujęciu dynamicznym na tworzenie wartości przedsiębiorstwa dla akcjonariuszy - Wrońska, Elżbieta Maria (Impact of Capital Management on Creating Shareholder Value - Dynamic Attitude, 2008)
Scharakteryzowane zagadnienie dotyczące zarządzania kapitałem, które stanowi jeden z obszarów zarządzani finansami. Omówiono zasadę kształtowania się kapitału oraz jego struktury. Przedstawiono także rozwiązania stosowane w zakresie zarządzania kapitałem.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9, s. 280-286