Rentowność jednostek powiązanych w grupach kapitałowych - Sikacz, Hanna (Profitability of Capital Group Companies, 2008)
Omówiono zagadnienia związane z kształtowaniem się rentowności przedsiębiorstw wchodzących w skład grupy kapitałowej oraz rentowności grupy obliczonej na podstawie wartości skonsolidowanych. Przedstawiono fragment badań, które dotyczą kształtowania się poziomu wskaźników rentowności: netto sprzedaży, sprzedaży, aktywów i kapitałów własnych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9, s. 237-244