Analiza zróżnicowania stóp zysku zatrzymanego w rozwojowych spółkach notowanych na GPW w Warszawie - Sajnóg, Artur (Analysis of Earnings Retained Rate Differential in Developmental Companies Quoted in the Warsaw Stock Exchange, 2008)
Omówiono problematykę zysku zatrzymanego oraz wyjaśniono jego istotę. Przedstawiono analizę rentowności kapitału własnego i opcji wzrostu przedsiębiorstwa jako podstawy wyodrębnienia sektorów rozwojowych. Na podstawie analizy spółek notowanych na GPW w Warszawie scharakteryzowano zróżnicowanie stóp zysku zatrzymanego w sektorach rozwojowych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9, s. 216-224